Koirat on luotu haukkumaan. Ei niitä voi vaatia olemaan ihan hipihiljaa, ja piste. Näin se vaan on. Inhottavaa, tästä myös niin monesti koituu hankaluuksia ja ongelmiakin meidän ihmisten välille. Vieläkin inhottavempaa tai suoranaisesti ärsyttävää on itse koiranomistajana kuulla nelijalkaistensa aiheuttamasta harmista välikäsien kautta. MIKÄ siinä on, että ei sitten voida tulla sanomaan suoraan henkilökohtaisesti ite sitä asiaa koiranomistajalle, ei siihen naapureiden välikäsiä tarvita. Raukkamaista käytöstä aikuisilta ihmisiltä.

Itsekkään en kyllä pidä turhan päiväisestä louskuttamisesta ja räkyttämisestä, mutta jos koira leikkiessään innostuu sanomaan muutaman haun niin onpa se kamalaa. Sitten taas jos koirat ulisee, huutaa ja meuhkaa omistajan poissa ollessa, niin mielestäni siitä on ihan fiksua tulla sille omistajalle myös kertomaan. Mistä sitä muuten mistään tietää? Vieläkin fiksumpaa on käsitellä se asia koiranomistajan ja naapurin ketä se häiritsee kesken, eikä vaan jupista ja märistä toisten naapureiden kesken. Jolloin sitten naapuri_ei_tämä_häntä_häiritse, mutta tyyppiä X häiritsee tulee sanansaattajana kertomaan tilanteesta, hoh hoijaa taas.

Erittäin hyvä asia ois muutenkin ottaa asioista vähän enemmän selkoa, ennen kuin alkaa ketään syytteleen ja osoitteleen. Sattumoisin kun tässä samassa pihassa on 8 muutakin koiraa, kuin nämä. Sattuneesta syystä olen myös itse kuunnellut kuinka toisen talon tessut haukkuu ja mekastaa pihalla illalla myöhäänkin. Eihän se kivaa ole, mutta eipä tuo mun elämääni kaada. Sen huolen olen ite kuitenkin pitänyt, ettei mun koirat ainakaan illalla iltaulkoilun aikaan räykytä kartanolla.

Onneksi sitä ei ole sidottu yhteen paikkaan. Avekun kontti vetää hienosti pieniä corgikoiria, useammankin, ja tilaa jääkin. Että ohan meillä koirat saaneet autokyytiä viimeisen reilun viikon aikana varmasti enemmän, kuin koko vuotena tähän asti. Saapa naapurikin nähdä ja ennen kaikkea kuulla, että on se kumma homma kun ollaan poissa, mutta silti se koiran haukku vaan kuuluu. Varmaan jäänyt korviin soimaan... Löytyy näitä koiraystävällisiä majapaikkojakin, joten mikäpä hätä tässä on tessujen kanssa reissatessa. ;) Eli kotona ei juurikaan olla tässä oltu, mitä nyt käyty ja käännytty, ja taas on menty tukka putkella. :D

Niinpä kuluneen viikon treenitkin jäi väliin. Tosin en etes muistanut koko treenejä ennen kuin puhelin soi ja kaveri kysyy pystynkö puhumaan vai oonko treeneissä. Ei oltu reeneissä ei, oltiin ihan toisaalla. Kiirusta pitänyt, ja karavaani kulkenut siis. Viime viikonloppu nyt kuiten meni yhessä paikkaa, joskin ei paikoillaan kuitenkaan. :)

Tässä kait nää pikaisimmat kuulumiset. Viikonlopun ohjelmaan taitaa kuulua ainakin talvikumien vaihto auton alle, notta ainakin kiireinen elämäntyyli voipi jatkua. ;) Uudet pyyhkijänsulatkin ois auto vailla, sekä valovahvistusta. On sen verran kamalassa kelissä/säässä tuolla paahdettu menemään, Liminka-Tyrnävä akselilla räntä ja paska lensi ihan railakkaasti.

 


Reviirin laajentamista, ja uusien tiluksien kattelua ja tutustumista :)