Eilen oli ryhmänäyttely Paavolassa. Meidän lähtö ei koskaan aiemmin sitten ole ollut yhtään enempäänsä vaakalaudalla kuin mitä nyt oli. Itse kun olin (olen edelleen) estynyt juoksemaan, kyykkimään, kumarteleen, kurkotteleen jne. yhtään mitään, saatika että oisin yksin saanut/voinut ajaa etes paikanpäälle. Niinpä omalta osaltani "kehäpeli" oli siinä. Perjantaina saikkuillessa sain hommattua kuskin näyttelypaikalle, seuraavaksi kyseleen handleriapua ja sekin kävi yllättävän nopeaan loppuviimein - Kiitos Julia! :)

Porkkiksilla vaihtui tuomarikin ennalta ilmoitettuun varatuomariin, Rainer Vuorinen vaihtui Paavo Mattilaan. Lapinporokoiria oli ilmoitettuna 8, joista 6 oli uroksia, joista 1 pentuluokan koira, 3 junnua ja 2 nuorissa sekä 2 narttua, 1 junnu ja 1 nuorissa. Junnu-uroksiakin oli jopa 3, kiva. Tähän asti kun Voitto on melkeinpä saanut juoksennella yksin junnuissa.

Voitolle luokkavoitto ja pu-kehässä osoitettiin kakkospaikkaa ja ojennettiin vara-sertiä. Tovin se pu-ykköstä ja pu-kakkosta kehässä pyöritti ja juoksutti. Liikkeissä tällä kertaa meni nuortenluokan koira edelle. Voitto meinas kulkea paras uros kehässä vähän käsijarru päällä. Vähän ihmeissään nuoripoika meinas olla, kun koiralle ihan oudon ihmisen kanssa kehään pistettiin ja "äiti" oli vaan kehänlaidalla. Mutta hyvin te veditte! :) Paras uros kehän jälkeen, ennen narttujen alkua tuli tuomari sanomaan, että kun "se voitto oli nääääääin lähellä". "Liike nyt ratkaisi, kun tämä ei nyt oikein halunnut juosta ja näyttää sitä parempaa puolta liikkeistään". :D "Mutta siinä on nuori ja hieno koira, joka vielä kehittyy ja koko ajan parempaan suuntaan vaan, että vielä se ehtii".

Voiton arvostelu meni siis näin:
"Tyypiltään eritt. kaunis nuori uros. Hyvänmallinen pää. Kauniit korvat ja kaula. Sopusuhtainen runko. Erinom. ylälinja. Hyvin kulmautuneet raajat. Luusto voisi olla hieman vankempaa. Hyvä karvapeite. Hyvin kannettu häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne." JUN ERI1 SA PU2 VARA-SERT

 


MUUT KANSSAKEHÄILIJÄT (kuvat ei todella mistään parhaasta kuvakulmasta)

Poatsu Ilta-Villi PEN1

Kaukametsän Karvajalka JUN EH

Kielapihkan Manasse JUN ERI2

Gátchis Juoksanáste Mánnu NUO ERI1 SA PU1 SERT ROP

Lapprufsets Aoukas NUO ERI2 SA PU3


NARTUT

Kille JUN ERI1 SA PN1 SERT VSP

Siiri NUO H

 

Julialle vielä Iso Kiitos lyhyellä varoitusajalla "mukaan lähtemisestä"! Lippu toistamiseen lunastettu ;)